4. međunarodno natjecanje zborova Aurora cantat, organizirano povodom obilježavanja 165. godišnjice osnutka PHPD Zora iz Karlovca, održano je 13. svibnja 2023. godine u Gradskom kazalištu “Zorin dom” u Karlovcu. Šibensko pjevačko društvo “Kolo” redovito nastupa na natjecanjima HUZ – ovog ciklusa pa ni ovo nije propustilo. Ove godine kolaši su se natjecali u dvije kategorije i to ženski zbor u mješovitoj kategoriji, a mješoviti zbor u folklornoj.
Odabirom zahtjevnog programa kolaši su pokazali koliko se može postići vrijednim radom. Pod vodstvom profesora Ive Lise još jednom su ostvarili visoki rezultat.

U oba sastava i u obje kategorije “Kolo” je osvojilo zlatnu plaketu. Nastavljajući tako niz visokih i vrijednih nagrada, “Kolo” je samo potvrdilo status jednog od najboljih i najnagrađivanijih zborova u Hrvatskoj.

Neslužbeno, kolašice i kolaši su ponovno dobili komplimente za najljepše nošnje.

Organizatori natjecanja su Hrvatska udruga zborovođa, Prvo hrvatsko pjevačko društvo Zora i Gradsko kazalište Zorin dom Karlovac, a kolaši su na njemu nastupili zahvaljujući neizostavnoj podršci Grada Šibenika i Šibensko – kninske županije te za ovu prigodu i Lučke uprave šibensko – kninske županije kojima ovom prigodom i zahvaljuju.

Izvor: www.sibenik.in