U našem prekrasnom Šibeniku, na pozornici Hrvatskog narodnog kazališta, u subot 18 svibnja 2024. godine s početkom u 12:00 sati, održat će se 4. međunarodno natjecanje zborova u folklornoj glazbi. Ovo ugledno natjecanje ugostit će 26 zborova, klapa i ansambala iz različitih dijelova Hrvatske i susjednih zemalja. Nastupe sudionika ocjenjivat će renomirani žiri u sastavu: Branko Starc, Bojan Pogrmilović, Janja Knapić Omranloo, Milad Omranloo, Živko Ključe, Martina Prevejšek i Tomislav Čekolj.

Organizatori ovog jedinstvenog događaja su Šibensko pjevačko društvo “Kolo” i Hrvatska udruga zborovođa. Natjecanje je prilika da se doživi snaga i ljepota zajedničkog pjevanja, stvarajući nezaboravno glazbeno iskustvo za sve prisutne.

U sklopu natjecanja, posjetitelji će imati priliku uživati u pjevanju više od 400 sudionika koji će pokazati svoje pjevačke vještine u folklornoj glazbi. Drago nam je da možemo pozdraviti i šibenske snage, Zbor srednje glazbene škole Ivana Lukačića i Pivače sv. Jakova.

Nakon svih natjecateljskih nastupa, u revijalnom dijelu programa nastupit će domaćin natjecanja – ŠPD “Kolo”, zajedno s gostima, dječjim zborom Cvrčak.

Pozivamo sve sugrađane i posjetitelje Šibenika da se pridruže ovom glazbenom spektaklu te svojim prisustvom podrže sudionike i na kraju programa i domaćine, ŠPD „Kolo“. Ulaz na natjecanje je slobodan, stoga ne propustite priliku da doživite ljepotu i raznolikost glazbe na ovom izuzetnom događaju. Radujemo se vašem dolasku na 4. međunarodno natjecanje zborova u Šibeniku!

Ovom prilikom zahvaljujemo Gradu Šibeniku, Šibensko – kninskoj županiji, TZ grada Šibenika i TZ Šibensko – kninske županije za potporu ovoj manifestaciji te medijima koji kontinuirano prate naše aktivnosti.