„Tko pozna Šibenik onog doba, zna kakva je netrpeljivost vladala među samim pučanstvom. Varošani, Dolačani, Goričani i uži građani nijesu se nikako trpjeli. Gdje bi se našli, dakako mladi, dolazilo bi do okršaja i do jačih sukoba vrlo ozbiljnih posljedica. A kako su se u „Kolu“ skupili mladići iz svih predgrađa, stariji su proricali kratki vijek Društvu. Ipak je iskrena i topla riječ kojim ih se odgajalo i podučavalo u razgovoru svake večeri, pa i do kasnijih ura, učinila svoje. Od njih je postala jedna neslomljiva i oduševljena četa, povezana bratstvom i ljubavlju kao kakva idealna obitelj. Što je još zanimljivije, preko njih se djelovalo na njihove ukućane, jer bi mladi kolaši sve što bi u „Kolu“ čuli svojima kod kuće kazivali. Nastalo je s vremenom kao neko otimanje i takmičenje kod otaca i majki, tko će svoga sina prije uturati u „Kolo“ da se tu odgoji.“

(Iz “Bilješki jednog kolaša”)

125 godina poslije…????

S ponosom najavljujemo obilježavanje 125 godina postojanja Šibenskog pjevačkog društva „Kolo“.

Ovaj veliki jubilej održava se pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Zorana Milanovića.

Povodom obljetnice, s uzbuđenjem, otkrivamo novi vizualni identitet ŠPD “Kolo”.

Neslomljiva veza među ljudima koje povezuje sloga i ljubav prema pjevanju, bila je inspiracija Anti Filipoviću Grčiću za novi vizualni identitet Kola. Taj neraskidivi zagrljaj ljudi i muzike, vizualiziran je zagrljajem velikog slova K i note.

Simbolika sugerira skladan i kreativan odnos između prošlosti i sadašnjosti, ističući važnost povezivanja s kulturnim nasljeđem istovremeno prihvaćajući inovacije i moderne tendencije.