Šibensko pjevačko društvo Kolo uz već tradicionalnu suradnju sa Simfonijskim puhačkim orkestrom OS HV-a, i ove godine, petu sezonu zaredom, vraća se u petak, 28. rujna na tvrđavu sv. Mihovila kako bi svojim nastupom zaokružili još jednu uspješnu koncertnu sezonu tvrđave i uveličali obilježavanje Dana grada Šibenika i blagdana sv. Mihovila. Predsjednica Kola Miljenka Bujas kazala nam je da je raspoloženje na probama odlično, a upozorila je sve koji planiraju na Mihovil da se toplo obuku.

Ovog tjedna su odradili prvu zajedničku probu s orkestrom, a ravnateljica Bujas kaže da je uzbuđenje na vrhuncu.

– Prva zajednička proba je uvijek posebna kad se spoje orkestar i zbor. Oni ne znaju što smo mi napravili, a ni mi što su oni uvježbali. Prošlo je odlično, a proba je trajala oko 3 sata. Našli smo se na Meterizama jer nam je dvorana dovoljno velika, a i nije hladno pa zahvaljujem Gradu, školi i Zajednici sportova koji su nam to omogućili – kazala nam je Bujas uoči koncerta.

Za ovaj već tradicionalni koncert spremaju se oko tri mjeseca, a jučer su robu održali i ispod tribina sv. Mihovila.

– Jedva čekamo tren kad će koncert početi, veseli smo i sretni što imamo priliku takve projekte raditi, a prilika pjevati na sv. Mihovilu s ovakvim orkestrom se ne pruža baš svim. Kad bih vratila film unatrag od početka priprema, dosta ozbiljno sve to izgleda. Svi programi koje radimo su zahtjevni, ali i opuštena atmosfera je sastavni dio svega – kazala nam je nakon što smo vidjeli fotografije na kojima su svi veseli i nasmijani.

Program naziva ‘Stay tuned’ je iznimno bogat, a obuhvaća pjesme iz mjuzikla poput West Side Story, Cats i Mamma Mia, glazbu kino-hitova poput Avatara, Igara gladi, Gospodara prstenova i Ratova zvijezda, te glazbeni brojevi iz remek djela domaće kinematografije. Provjerili smo očekuju li posebnu reakciju na neki dio programa.

– Od ovog programa očekujem skoro na svaku skladbu takvu reakciju, pomno smo ga probrali i teško je odabrati između svih glazbenih filmskih ostvarenja. Trudili smo se da budu zastupljena sva povijesna razdoblja i svi filmski žanrovi. I mlađa publika će moći uživati – kazala nam je Bujas te za kraj upozorila publiku da se toplo obuku. U kapute i jakne jer će na sv. Mihovilu biti prilično hladno.

Izvor: www.sibenik.in